Familjehemsbanken_logga Start

Välkommen till Familjehemsbanken!

Vi som är grundare av Familjehemsbanken heter Anne och Andreas Aronsson. 2004 blev vi familjehem för första gången. Resan man gör tillsammans är omtumlande, otroligt givande men också svår emellanåt. Vi är människor med känslor och det är inte alltid helt lätt att vara professionell ena stunden, för att i nästa stund vara den trygga och varma famnen.

När vi gick i tankarna på att bli familjehem så letade vi efter information om familjehem på nätet. Då vi inte hittade vad vi letade efter så bestämde oss för att starta en egen hemsida, www.familjehemmet.se. Tanken var att det skulle finnas en sida där man kunde läsa om praktiska saker innan och under en placering men även genom ett forum ”träffa” andra familjer som funderade på samma saker.

Genom åren så märkte vi att det var svårt för socialtjänsten och familjerna att hitta varandra. Då föddes idén med en familjehemsbank...

Familjehemsbanken – en mötesplats inom familjehemsvården

Familjehemsbanken är en plats på nätet där personer som är intresserade av att bli uppdragstagare och handläggare inom familjehemsvården, kan mötas på ett enkelt och snabbt sätt.

Vi är ingen konsulentstödd verksamhet och är helt oberoende. Huvuddelen av vår verksamhet är förmedling av kontaktuppgifter mellan personer/familjer som vill bli t.ex. familjehem och handläggare inom socialtjänst och olika företag som arbetar med familjehemsvård.

Familjehemsbanken har blivit en betydelsefull mötesplats genom åren och vi arbetar hela tiden med att utveckla hemsidan för att fler barn, unga och vuxna ska få ett tryggt liv. Ett arbete som vi tycker är roligt och väldigt viktigt!

Notiser
Intressenotiser - notiser från personer, från norr till söder, som har engagemang och utrymme att ta emot barn, unga och vuxna. En del har varit familjehem, jourhem och kontaktfamilj  i många år och andra har precis börjat fundera på det. (För att ta del av intressenotiserna och kontaktinformationen så måste ett avtal finnas med oss.)
Sökesnotiser - notiser från kommuner och företag som söker efter uppdragstagare till de barn, unga och vuxna som behöver placeras.
Handledning och samtalsstöd - notiser från bl.a. handledare och coacher som erbjuder stöd och handledning till en enskilda personer, familjer, personalgrupper etc.
Konsulentstödd verksamhet - notiser från konsulentstödda verksamheter inom familjevården.

Notisbevakning
Genom vår notisbevakning får ni ett mail när en intresse- eller sökesnotis ändrats eller lagts in i Familjehemsbanken, i de aktuella län som ni valt att bevaka. Detta är helt gratis och ett enkelt sätt att alltid vara uppdaterad.

Snabb återkoppling!
Vi tycker att det är viktigt att ge snabb återkoppling, därför svarar vi alltid på mail inom 24 timmar, oftast inom några timmar, vardag som helg.

Facebook
I juli 2010 lanserade vi Familjehemsbanken på Facebook för att förhoppningsvis nå ut till fler familjer. Tanken är att de notiser som läggs in under sökesnotiser, även ska finnas, då i en förkortad version, på Facebook, för att hitta fler familjer. Detta är dock valfritt.
© 2010-2018 Familjehemsbanken AB | Samtliga priser är exkl. moms | Innehavare av F-skatt | Webbplatskarta
Vekhyttan Ålunda 3209, 716 93 Fjugesta | Tel: 0585-200 57 | E-post: kontakt@familjehemsbanken.se