Familjehemsbanken_logga Start

Nyheter

2013-05-23

Familjenotissidan uppdelad för bättre prestanda

Antalet intressenotiser har blivit allt fler, vilket är jättekul, men det har också gjort att den sidan blivit väldigt långsam. Nu är första steget gjort i att förbättra den sidan. Vi har delat upp den på fler sidor så att man får stega sig igenom.

Hör gärna av er om det är något som fungerar konstigt, så får vi rätta till det så snart som möjligt.

Hälsningar
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-10-22

Anslagstavla och Tillståndspliktig verksamhet

Vi har lagt till en anslagstavla på hemsidan. Här kommer det att finnas intressanta föreläsningar, utbildningar och andra evenemang. Har du något som du tycker skulle passa? Maila till oss några rader, det är helt gratis!

Vi har även lagt till ytterligare en kategori, Tillståndspliktiga verksamheter. Kategorin ligger under "Notiser" i menyraden.

Ha det gott!
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-10-04

Konsulentstödda verksamheter

Nu har vi utökat med kategorin "Konsulentstödda verksamheter". Här kommer verksamheter som arbetar med konsulentstödd familjevård att finnas.

Kategorin ligger under "Notiser" i menyraden.

Oktober hälsningar
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-09-11

Handledning och samtalsstöd

Vi har lagt till ytterligare en kategori i Familjehemsbanken, "Handledning och samtalsstöd". Här kommer verksamheter som erbjuder handledning och samtalsstöd till ex. familjehem och personalgrupper, att finnas.

Kategorin ligger under "Notiser" i menyraden.

Varma hälsningar
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-09-01

Ny kategori i Familjehemsbanken

Vi har lagt till en ny kategori i Familjehemsbanken, "Verksamheter för barn, unga och vuxna". Här kommer verksamheter som vänder sig till barn, unga och/eller vuxna, med eller utan funktionsnedsättning att kunna lägga in en notis och berätta om sin verksamhet. Det kan exempelvis vara fritidsaktiviteter, lägerverksamhet, korttidsvistelse, olika öppna verksamheter som erbjuder hjälp och stöd m.m.

Kategorin ligger under "Notiser" i menyraden. Vi kommer under hösten att fortsätta utveckla hemsidan, bl.a. kommer vi att lägga till fler kategorier.

Har ni frågor, tveka aldrig att höra av er till oss!

Septemberhälsningar
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-06-23

Notisbevakningen igångkörd igen

Nu är vi klara med notisbevakningen. Det kan finns några "barnsjukdomar" så hör gärna av er om ni ser något konstigt.

Vi har gjort några ändringar som bl.a. innebär att varje morgon kontrolleras det automatiskt om det ändrats eller lagts in någon ny notis. Om någon av dessa ligger inom det område som ni har valt för notisbevakningen/bor i, så kommer de att skickas ut till er. 

Har ni frågor, tveka aldrig att höra av er till oss!

Sommarhälsningar
Anne och Andreas Aronsson

---

2012-05-20

Äntligen klara!

Eller nästan i alla fall, kommer till det senare.

Vintern och våren har varit lång med många hinder på vägen men nu äntligen, är den nya sidan klar. Vi har lagt in nya funktioner som vi hoppas ska underlätta både för er och oss. Vi har testat sidan många gånger men det kommer säkert att uppstå fel längs vägen som vi inte hittat, så hör gärna av er om ni hittar nått som är konstigt eller inte fungerar.

Inte bara ny design…
Förutom nytt utseende så har vi lagt till flera nya funktioner. Det stora är dock allt som inte syns, då vi nu har en bättre plattform så att vi enklare kan bygga ut med fler nya funktioner. Vi har även försökt att förenkla och förbättra de grundläggande funktionerna som finns.

Familj

Det är nu enklare att skapa sin notis och även ändra i den. Tidigare kunde det bli så att man hade fyllt i hela notisen, vilket kunde ta lång tid, för att sedan förlora allt när något gick galet efter att man klickade på skicka. Detta har vi nu förbättrat genom att man fyller i notisen i flera steg och sparar mellan varje.

Ändra i sin notis
För att kunna ändra i notisen måste man vara inloggad. När man skapar en ny notis så väljer man lösenordet på första steget, men för att ni som redan har en notis i Familjehemsbanken ska kunna kommer åt er notis, så måste ni hämta ett lösenord.

Gör så här:

  1. Klicka på ”Logga in” i menyraden.
  2. Välj ” Har du glömt ditt lösenord?”
  3. Ett mail skickas till er e-postadress med ett autogenererat lösenord. Detta går att byta sedan när ni loggat in.
  4. Gå tillbaka till hemsidan, fyll i din e-postadress samt lösenordet som finns i mailet, klicka på logga in knappen.

Man ser då bl.a. 8 steg, som notisen är uppdelad i. Dessa kan ha gröna bockar eller röda kryss efter sig. Har de röda kryss betyder det att man måste gå dit och fylla i fält som fattas. Detta beror på att vi har lagt till nya fält som inte fanns med tidigare, men som nu måste vara ifyllda. Exempel kan vara att namn numera är uppdelat i för- och efternamn.

Avtalskund

För att ni som kund ska kunna använda Familjehemsbanken måste ni skapa er ett användarkonto. Kontot är personligt, så är ni flera personer på arbetsplatsen som använder Familjehemsbanken så måste varje person skapa sig ett eget konto. Alla kunder har eller kommer att få ett brev som innehåller en kod som man tillsammans med avtalsnumret använder för att kunna skapa ett användarkonto.

Som inloggad kan man bl.a. lägga in notiser, ändra och ta bort notiser och skicka efter kontaktuppgifter till familjerna på ett enklare sätt.

Skapa en användare

  1. Klicka på logga in.
  2. Under rubriken ”Nyregistering” finns en länk ”Kund - skapa användare”.
  3. Fyll i formuläret. (Uppgifterna avtalsnummer samt kod är samma för alla användare.)

När ni tryckt på ”Skicka” så skickas ett mail till er e-postadress. I mailet finns en länk, klicka på den för att bekräfta e-postadressen. Sedan är det bara att logga in och börja använda nya Familjehemsbanken.

Kvar att göra

Vi har tyvärr inte fått fart på notisbevakningen, det har inte hunnits med och vi har prioriterat bort denna än så länge. Det går att starta notisbevakningen men tillsvidare kommer man inte att få några mail, men vi ska jobba på att få fart på detta så snart som möjligt.

Sedan kommer det att komma nya funktioner som är på gång, men vi vill först att basfunktionerna blir testade.

Ha en skön sommar och njut av solen!

Vänliga hälsningar
Anne och Andreas Aronsson

© 2010-2018 Familjehemsbanken AB | Samtliga priser är exkl. moms | Innehavare av F-skatt | Webbplatskarta
Vekhyttan Ålunda 3209, 716 93 Fjugesta | Tel: 0585-200 57 | E-post: kontakt@familjehemsbanken.se