Familjehemsbanken_logga Start

Välkommen att lägga in en intressenotis!

Familjehemsbanken är en mötesplats där uppdragstagare och handläggare kan hitta varandra. Vi hjälper till att förmedla kontakten, det är sedan våra kunder, som är både kommuner och företag som ansvarar för att utreda och placera.

Ni behöver inte vara utredda eller ha tidigare erfarenhet för att lägga in en intressenotis i Familjehemsbanken och det är helt gratis. Ni kan vara singel, gift, sambo med eller utan egna barn, bo i hus eller lägenhet. Det viktigaste är att det finns en trygg och stabil tillvaro, utrymme, gott om tid och tålamod och att man kan tänka sig att samarbeta med ett barns familj och med socialtjänsten. Ni kan läsa mer om de olika uppdragen på familjehemmet.se.

Tänk på när ni skapar notisen, att informationen kommer att ses av handläggare inom kommun och företag. En liten del av notisen syns på hemsidan, resten sparas i vår databas och lämnas endast ut till de kommuner och företag som är kunder hos oss.

Har ni frågor kring formuläret eller har andra frågor, hör gärna av er så hjälper vi till!

Vad är Familjehemsbanken och hur fungerar det?

Familjehemsbanken är för många, en självklar mötesplats inom familjevården. Här kan personer/familjer och handläggare, mötas på ett enkelt och snabbt sätt.  

När man skapar en notis i Familjehemsbanken får man svara på många olika frågor. Tanken är att man ska få möjlighet att tänka igenom och reflektera över om detta är något som man verkligen vill göra samt att öka möjligheten att hitta en matchning mellan person/familj och placering innan handläggaren tar kontakt.

Om en handläggare är intresserad av att veta mer om en person/familj, skickar denne efter notisinformationen, från oss. Förutom kontaktuppgifterna så medföljer även all den information som angivits i notisen. Skulle det sedan finnas ett vidare intresse så är det kommunen eller företaget som sedan kontaktar, utreder, placerar, arvoderar samt ger stöd och handledning till personen/familjen.

Förutom att lägga in en intressenotis hos oss så kan ni även titta bland sökesnotiserna på hemsidan. Våra kunder lägger in notiser när de söker efter t.ex. familjehem. Under varje notis finns Visa kontaktuppgifterna, klicka där och ni hittar kontaktuppgifter till ansvarig handläggare och kan kontakta dem direkt för att få veta mer om uppdraget. Sökesnotiserna hittar ni via denna länken.

Viktigt, läs detta innan!

Notisen skapas i 8 steg. Genom att klicka på Spara när ni är klar med ett steg så kan ni dela upp arbetet med att skriva notisen som ni vill.

I första steget, som ni ser nedan, fyller ni i kontaktuppgifterna. När ni tryckt på skicka så kommer ni automatiskt att loggas in och komma till steg 2, där ni direkt kan fortsätta att fylla i notisen. Notisen kommer att läggas upp först när alla de 8 stegen är klara.

Alla fält som är markerade med * måste fyllas i.

Notiser som är påbörjade men inte upplagda, tas bort efter hand.

OBS! Familjehemsbanken är endast till för privatpersoner som önskar ta emot placeringar som familjehem, jourhem eller kontaktfamilj/person. Det är heller inte tillåtet att länka till egna eller andras hemsidor.

 

Skapa en intressenotis - Steg 1

Kontaktuppgifter

Person 1
Medsökande

Om det finns en vuxen person till i hushållet, make, maka, sambo, partner. (Ej vuxna barn)

Vid en eventuell utredning av dig/er så ingår det även att lämna utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister samt från socialregistret. Ibland får man även lämna utdrag från Föräkringskassan och kronofogdemyndigheten.*

Jag/vi förstår.

Vi skickar ut påminnelser emellanåt om att uppdatera notisen, hur vill du/ni att vi kontaktar dig/er då? *
För att försäkra er om att våra mail kommer fram, lägg till kontakt@familjehemsbanken.se i adressboken.

E-post
Brev
SMS

Vill ni starta notisbevakning av sökesnotiser? Det är helt gratis. *

När någon av våra kunder lägger in eller uppdaterar en notis, i ert län, så skickas ett mail till er. Då det är ett automatiskt mail som skickas så kan det hända att det som eftersöks inte passar just er. Mailet som skickas är inte en förfrågan om placering utan endast information om att kommunen eller företaget söker efter t.ex. familjehem. För att kontakta berörd handläggare, klicka på länken i mailet och sen vidare på "Visa kontaktuppgifterna" som står på varje notis.

För att försäkra er om att våra mail kommer fram, lägg till kontakt@familjehemsbanken.se i adressboken.

Ja
Nej

 

 

Vi är nyfikna på hur ni hittade till oss? *

familjehemmet.se
Annons i tidning
Annons på nätet
Annat familjehem
Via sökning på nätet
Annat:
© 2010-2018 Familjehemsbanken AB | Samtliga priser är exkl. moms | Innehavare av F-skatt | Webbplatskarta
Vekhyttan Ålunda 3209, 716 93 Fjugesta | Tel: 0585-200 57 | E-post: kontakt@familjehemsbanken.se